Over ons

Wat hebben een hutkoffer, boodschappentas en tweedehands HP printer met elkaar te maken? Niet zoveel, behalve dat ze alle drie onderdeel zijn van het ontstaan van Reken Maar Verslagen!

Hoi, ik ben Jeroen Willemsen en ik ben in 2015, tijdens mijn studie Bedrijfskunde, gestart met Reken Maar Verslagen. Uit pure frustratie dat er geen goede samenvattingen waren voor de lastige rekenvakken tijdens de studie.

Wat doe je dan? Je neemt een tussenjaar, sluit jezelf twee maanden op in een computerzaal op de universiteit en neemt jezelf voor “ik ga voor het allermoeilijkste eerstejaarsvak de allerbeste samenvatting ooit schrijven”!

Met een hutkoffer (daar is de hutkoffer!) vol met uitdeelsamples liep ik twee maanden later de collegezaal in. Iedereen kreeg een exemplaar. Diezelfde middag werd ik gebeld door de Study Store, de boekwinkel op de campus. “Heb je nog meer van die boekjes? Je eerste lading is helemaal op!”.

De tweedehands HP printer (dat is twee!) die ik op Marktplaats had gekocht stond van s’ ochtends vroeg tot s’ avonds laat te draaien. Om alle samenvattingen maar op tijd af te krijgen voor 17.00 uur, om met een boodschappentas (bingo!) naar de brievenbus te lopen voordat hij geleegd zou worden!

In de jaren daarna breidde Reken Maar uit naar de studie Economie en vertaalde we onze samenvattingen in het Engels voor de internationale studenten. Ook begonnen we met Reken Maar Theorie, een samenvattingenlijn voor theorievakken.

Inmiddels is Reken Maar Verslagen marktleider op de samenvattingsmarkt op de Erasmus Universiteit, gespecialiseerd in de studies Bedrijfskunde, Economie, IBA en IBEB. Een aantal feiten:

  • Actief sinds 2015
  • Al meer dan 100.000 samenvattingen verkocht
  • Elk jaar ongeveer 2.000 trouwe klanten
  • Voor studenten, door studenten… Alle samenvattingen worden door topstudenten geschreven en bijgehouden

Printen

Onze samenvattingen worden geprint en verzonden door onze trouwe leverancier Books4You. Een familiebedrijf in hart en nieren, waar men al meer dan 30 jaar met passie print- en drukwerk verzorgd!